Известие

Collapse
No announcement yet.

GTV 3.2 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• GTV 3.2 V6

Здравейте интересуват ме 3.2 V6 двигателите които се слагат в гтв'тата вярно ли е че са произведени само 850 броя, 3,2 има ли разлика от 3,0 освен кубатурата, тия двигатели имат ли дебитомери вариатори VICове като ТС двигателите... кажете всичко коети знете за тия двигатели защото те са ми болна тема

Характерна особеност на 3.2 мотора,е че е със 6 степенна скоростна кутия.Дано получиш повече информация от по-запознатите,колега!
    Alfa 145 1.4 T. Spark 97
    Fiat Coupe 2.0 16v 96

Comment

Първоначално публикувано от thest Покажи съобщение
      Характерна особеност на 3.2 мотора,е че е със 6 степенна скоростна кутия.Дано получиш повече информация от по-запознатите,колега!
      Питай Бобо той има такава

Comment

Първоначално публикувано от thest Покажи съобщение
        Много от 24 клапановите 3.0 ГТВ-та също са с 6 степенна ск. кутия.
        Реално разликата между 3.0 и 3.2 е само 3 мм разлика в хода на коляновия вал.

---------- Post added at 14:59 ---------- Previous post was at 14:53 ----------

Първоначално публикувано от escubaro Покажи съобщение
        Здравейте интересуват ме 3.2 V6 двигателите които се слагат в гтв'тата вярно ли е че са произведени само 850 броя, 3,2 има ли разлика от 3,0 освен кубатурата, тия двигатели имат ли дебитомери вариатори VICове като ТС двигателите... кажете всичко коети знете за тия двигатели защото те са ми болна тема
        V6 мотора на Алфа няма вариатори, като всеки съвременен инжекцион има дебитомер, и във всичките си разновидности 6-така е много късоходов .Развърта се много добре, добре балансиран мотор е и и с ъгъл между цилиндрите от 60 градуса. Уникалното в този шестак е, че всяка шийка на коляновия вал е отделна и има противотежест между всеки 2 шийки. Повечето 6-таци, 8-маци и 12-таци ползват една и съща шийка за 2 цилиндъра от 2-те различни редици на цилиндрите. Оттам идва специфичният звук на тези мотори, който е различен от който и да е друг шестак.
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Според мен 3.2 мотора на "Аlfa" е черешката на сладоледа. Вярно е ,че е лаком но пък звука....
          Alfa-Romeo 156 2.5 V6
          Yamaha MT-09 Tracer

Comment

нещо не схванах пак как може коляновия вал да промени звука

Comment

Първоначално публикувано от escubaro Покажи съобщение
              нещо не схванах пак как може коляновия вал да промени звука
              Е...трудно ако не си го схванал ще ти се обясни

Comment

Аз мисля, че така най-добре ще разбере колегата. Виждат се разликите. Вторият е от 3.2 V6
                Attached Files
                1986 Alfa Romeo Sprint ex.
                1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
                1999 Citroen Saxo 1.0
                Never Give Up! Just keep walking... ®

Comment

Явно ключа към доброто развъртане и постоянна крива на момента при тези двигатели е доброто балансиране на вала ... Ценно инфо, за което не съм се замислял.
                  Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                  Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от MogaTa Покажи съобщение
                    Аз мисля, че така най-добре ще разбере колегата. Виждат се разликите. Вторият е от 3.2 V6
                    Да, а този от първата снимка въобще не е от Алфа.
                    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Е да, намерих го из нета за сравнение
                      1986 Alfa Romeo Sprint ex.
                      1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
                      1999 Citroen Saxo 1.0
                      Never Give Up! Just keep walking... ®

Comment

толкова големи противотежести не бях виждал сигурно е заради небалансираната работа на v6 двигателите...иначе сега вече разбрах разликата от другите щестаци

Comment

Working...
                        X